Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/topinflurs/topklik.rs/wp-content/plugins/wp-forecast/wp-forecast.php on line 131
Test na koronu 139 eura! - TopKlik

Nemačka “Lufthanza” na aerodromu u Frankfurtu putnicima nudi test na korona virus za koji rezultate dobiju u roku od nekoliko sati, kako bi izbegli karantin.

Avio-prevoznik je udružio snage s nemačkom kompanijom “Centogene”, koja je u ponedeljak otvorila prolazni ispitni centar na aerodromu, za koji je rekla da će predstavljati “nacrt otvaranja međunarodnih granica”, piše “Fajnenšel tajms” (FT).

“Ova procedura bi putnicima trebalo da pruži priliku da se testiraju na letovima u inostranstvu ili boravku u Nemačkoj, kako bi izbegli karantin”, kazao je Bjern Beker, direktor “Lufthanze” i dodao da će za putnike iz Nemačke u zemlje poput Ujedinjenih Arapskih Emirata test pred let biti dovoljan, dok će kineske vlasti možda zahtevati dodatni posle sletanja.

“Lufthanza” je najavila da će razmotriti ponudu slične usluge i u Minhenu.

Putnici “Lufthanze” koji žele da koriste uslugu “Centogene” na aerodromu u Frankfurtu moraće platiti do 139 evra za brzi test i dodatnih devet evra kako bi povezali provereni rezultat sa podacima svojih pasoša. Sporiji test, koji daje rezultat za šest do osam sati, dostupan je za 59 evra, navodi FT.

Izvor Blic

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *