Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/topinflurs/topklik.rs/wp-content/plugins/wp-forecast/wp-forecast.php on line 131
NOVE MERE! Obavezno nošenje maski! - TopKlik

U cilju bobre protiv epidemije korona virusa, od danas u Beogradu važe nove epidemiološke mere, čija primena počinje u šest sati ujutro.

Za početak, svi korisnici javnog gradskog prevoza biće u obavezi da u autobusima, tramvajima i trolejbusima nose zaštitne maske. Za one koji ne nose maske, predviđene su kazneObaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od Kovida-19.

Bez maske se od danas ne može ni u tržne centre, kafiće, restorane, noćne klubove, salone lepote, teretane…

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se juče, posle predstavnika tržnih centara i šoping molova, i sa predstavnicima Udruženja noćnih barova i klubova u Beogradu, a tema sastanka bile su nove mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Usaglašen je beskompromisan stav da zdravlje građana ima apsolutni prioritet i da se sve mere donete u cilju zaštite zdravlja ljudi moraju poštovati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako saznajemo, narednih sedam dana neće biti kažnjavanja koje će početi ukoliko apeli i ne budu dali rezultate. Do sada je nošenje maski bila preporuka i stvar lične odgovornosti svakog od nas.

Članica Kriznog štaba prof. dr Darija Kisić Tepavčević podseća da je osnovno da shvatimo da smo sami sebi kontrolori.

– Očekujemo da će se apelovanje i propisivanje mere primenjivati. Inspekcije će priteći u pomoć. Osobe koje ne budu koristile masku trebalo bi da izbegavaju korišćenje javnog prevoza, saznaćemo kakve će biti kazne – rekla je v. d. direktora “Batuta” Verica Jovanović.

Narednih dana očekuje se donošenje novih mera u zavisnosti od epidemiološke situacije, istakla je Jovanovićeva.

Izvor Blic

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *