JEZIVO! BJELOGRLIĆ KAO RUSKI OKUPATOR: Pali ukrajinska sela i ispija pivo! Još jedan glumac žrtva PROPAGANDNOG RATA (FOTO)

Nekoliko dana preko društvenih mreža vodi se s pravim ratom u Ukrajini i propagandni.

Videli smo kako su svetski mediji koristili prošlogodišnje fotografije ukrajinskog predsednika Zelenskog da prikažu kako se trenutno nalazi u rovovima na bojnom polju, a sada je scena iz filma “Lepa sela, lepo gore” upotrebljena da se vide patnje ukrajinskog naroda.

Dragan Bjelogrlić
FOTO: PRINTSKRIN TVITER

Dragan Bjelogrlić je glavni negativac, a u pozadini je scenografija zapaljenih kuća koja je trebala da dočara ratni ambijent u Bosni devedesetih, a ukrajinskim propagandistima je poslužila da njome prikažu ruske okupatorske vojnike koji pale sela i ispijaju pivo.

“Ruski okupacioni vojnici piju pino nakon paljenja sela. Evropska civilizacija nestaje u plamenu”, napisano je u objavi, praćeno haštagovima #StopPutin, #StopRussia, #StandingWithUkraine i #PutinHitler.

Ovaj post objavljen je prvo na Twitter profilu Ukrainehouse (@TheUkrainehouse) i odmah izazvao veliki broj reakcija u kojima su ljudi osuđivali uništavanje Ukrajine od strane ruskih trupa i osuđivali njenog predsednika Putina.

Nikola Kojo, Radoš Bajić, Ukrajina, Rusija, rat
FOTO: PRIVATNA ARHIVA, KURIR TV, PROFIMEDIA

Radoš Bajić i Nikola Kojo postali su zvezde Tvitera i odbrane Ukrajine. Na popularnoj društvenoj mreži osvanule su juče njihove fotografije s duhovitim komentarima.

Nikola Kojo, Radoš Bajić
FOTO: PRINTSKRIN TVITER

Radašin iz serije “Selo gori, a baba se češlja” je postao heroj Duh Kijeva, koji se pojavio na nebu iznad prestonice i uspeo da obori čak 16 ruskih aviona samo u jednom danu. Na društvenam mrežama su ovako kružile proteklih dana priče o mitskom pilotu, koji sa lovcem MiG-29 se sam hrabro suprostavlja gomili ruskih aviona i sve ih obara.

Istina, Radašin je sjajni pilot Dalibor u filmu “Partizanska eskadrila”.

Nikola Kojo, Radoš Bajić
FOTO: PRINTSKRIN TVITER

Nikola Kojo je postao heroj odbrane Kijeva od ruskih padobranaca, kao lik iz filma “Nebeska udica”. Radnja ostvarenja Ljubiše Samardžića smeštena je za vreme Nato bombardovanja u Beograd. Kojo igra glavnog mrzovoljca iz kraja i tatu majstora koji krije tugu iz prošlosti a koja opravdava njegov negativizam, što je sjajno izneo svojom glumom.

Izvor: Kurir

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *