U zvorničkoj Opštoj bolnici virusom korona zaraženi su direktor, dva lekara, šest medicinskih sestara i dva nemedicinska radnika, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Svi zaraženi radnici bolnice dolazili su u kontakt sa virusom tokom obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti i pružanja medicinskih usluga dok je kod direktora bolnice, najverovatnije, u pitanju porodični klaster.

U saopštenju se dodaju da su svi rizični kontakti, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Zvornik, izolovani i stavljeni pod pojačan nadzor. U periodu kućne izolacije direktora Opšte bolnice Zvornik, rukovođenje ustanovom preuzeli su zamenik direktora Nataša Ivanović, kao i pomoćnik direktora Bralnislav Perić, sa kojima je direktor u svakodnevnoj komunikaciji.

Zahvaljujući poštovanju mera zaštite koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i preporuka intrahospitalne komisije, u Opštoj bolnici nije došlo do širenja virusa među osobljem tako da su navedeni slučajevi zaraze uglavnom izolovani slučajevi gde je do zaraze dolazilo samo kod jednog radnika odeljenja, odnosno službe usled kontakta sa zaraženim pacijentima, dodaje se u saopštenju.

Opšta bolnica Zvornik, iako pod velikim pritiskom izazvanim većim prilivom pacijenata obolelih od virusa korona, uspešno organizuje rad svih službi na način da je osoblje organizovano u timove, koji se periodično menjaju, kako bi se smanjio kontakt među zaposlenima.

Medicinskog osoblja ima dovoljno tako da rad bolnice nije ugrožen. Osoblje redovno nosi zaštitnu opremu koje, takođe, ima dovoljno.

Iz Opšte bolnice mole stanovništvo regije da se ponaša odgovorno i poštuje propisane mere zaštite i na taj način pruže preko potrebnu pomoć zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja podnosi najveći teret u borbi sa virusom korona.

Činjenica da je zaražen doktor, lekari i medicinske sestre pokazatelj je njihovog požrtvovanog rada za zdravlje svih pacijenata, navodi se u saopštenju.

Izvor Blic

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.