Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će danas presudu Đurđiji Alempijević, vaspitačici iz Zvečanske, optuženoj da je zlostavljala i zapuštala decu, štićenike Centra.

Na današnjem glavnom pretresu predviđeno je da tužilaštvo i odbrana iznesu završne reči nakon čega će biti objavljena presuda.

Kako se navodi u optužnom predlogu podnetom protiv Alempijevićeve, tužlaštvo je sudu predložilo da je osudi na kaznu zatvora od šest meseci, s tim što se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko vaspitačica ne učini novo krivično delo u naredne dve godine od presude.

Takođe, Prvo osnovno tužilaštvo predložilo je sudu da optuženoj izrekne meru Zabrane vršenja poziva medicinske sestre u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem, vaspitavanjem i odgojom dece u trajanju od pune dve godine.

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila devojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Takođe, ona je optužena da je dečaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vreme na pultu za presvlačenje, bez ikakvog nadzora.

Na glavnom pretresu, održanom prošle nedelje, ponovo je svedočio direktor Centra za napuštenu decu u Zvečanskoj Zoran Milačić, koji je govorio o tome kakav je bio raspored krevetaca u prostoriji u kojoj se dogodio incident. On je rekao da misli da je u prvom krevecu sa desne strane od vrata bila E. S., a da je dečak M. N., za kojeg je navedeno da je prema njemu neadekvatno postupano, bio u četvrtom.

Milačić je ispričao i da je Đurđija bila zadužena za treću grupu dece, ali pošto su mnogi mališani i njihovi vaspitači tih dana bili na letovanju, došlo je do pregrupisanja i spajanja dece pa je ona tog dana zbog potreba radila u prvoj grupi.

Posle ovog svedočenja, tužiteljka je precizirala optužnicu pa je navela da je Đurđija ošamarila E. S., koja je stajala uz ogradicu u krevecu.

Izvor Blic

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.