Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/topinflurs/topklik.rs/wp-content/plugins/wp-forecast/wp-forecast.php on line 131
"SRAMAN ČIN" ZA ČITAVU FUDBALSKU ZAJEDNICU. - TopKlik

Fudbalski savez Poljske ocenio je da bi igranje utakmica protiv reprezentacije Rusije u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru u ovoj situaciji bio “sraman čin” za čitavu fudbalsku zajednicu.

Kako su danas preneli britanski mediji, Fudbalski savez Poljske kritikovao je Medjunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) zbog stava o ruskoj vojnoj intervenciji u Poljskoj i naveo da su utakmice protiv Rusije “potpuno neprihvatljive”.

FIFA je odlučila da se zbog vojne intervencije u Ukrajini, na tlu Rusije ne igraju medjunarodne utakmice, a Rusija će svoje mečeve igrati na neutralnom terernu bez gledalaca.

Tim povodom se oglasio i Cezar Kuleša, predsednik FS Poljske.

– Zbog skandalozne odluke FIFA, Fudbalski savez Poljske je poslao pismo svim evropskim Savezima u Evropi. Ohrabrili smo ih da stanu na našu stranu zato što jedino ako smo ujedinjeni možemo da budemo jaki. Ne smemo da gledamo kroz prste agresiji Rusije u Ukrajini! – poručio je Kutleša.

Fifa je zapretila Rusiji isključenjem ako se situacija brzo ne popravi, izdavši joj “poslednje upozorenje”.

A nisu Poljaci jedini koji su pre odluke FIFA poručili da ne žele da igraju sa Rusima. To su učinili i Švedska i Češka, odnosno Fudbalski savezi tih država čije reprezentacije se čine drugi ponufinalni par u baražu za Svetsko prvenstvo.

Podsetimo, Rusija i Poljska bi trebalo da igraju 24. marta, isto kao i Švedska protiv Češke, dok je finalni meč zakazan za 29. mart i trebalo bi da se igra na stadionu Slaska u Čorcovu (Poljska).

Kako će sve to izgledati i da li će u međuvremenu Poljaci, Šveđani i Česi promeniti mišljenje i izaći na teren protiv Rusije, ili će možda FIFA promeniti svoju odluku, pitanje je na koje trenutno niko ne može da da odgovor.

Izvor: Kurir sport

By A.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *