Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/topinflurs/topklik.rs/wp-content/plugins/wp-forecast/wp-forecast.php on line 126
Premier Zaev: MEĐU ŽRTVAMA IMA I GRAĐANA SRBIJE - TopKlik

PREMIJER Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće severnomakedonskog autobusa u Bugarskoj ima i građana Srbije.

– U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom… Najveći broj žrtava su građani Severne Makednije, ali ima i državljana Srbije – rekao je Zaev, prenosi MIA.

On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživelih koji mu je rekao da se čula strašna eksplozija.

– Uspeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: dvanaestoro dece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20 do 30 godina – rekao je Zaev.

MIA prenosi da je autobus pripadao agenciji “Besa trans” i da je prevozio putnike sa ekskurzije u Istanbulu.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je “grešku vozača ili zasada neutvrđenu tehničku neispravnost” vozila.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda auto-puta probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica varničenja u kontaktu vozila sa ogradom, preneli su lokalni mediji.

Najmanje 46 ljudi je poginulo, među njima 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

Izvor: Novosti.rs

Saznajte najnovije informacije na Top Klik društvenim mrežama: https://www.facebook.com/topklik.rs

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *