Izbegnuta tragedija: Mališan star svega dva meseca zadobio je nagnječenje
mozga kada je na njega i njegovu mamu B. B. kolima naleteo stariji brat

Dvomesečni dečak teško je povređen na Uskrs oko 12 sati kada je njegovu majku B. B., koja ga je držala u naručju, automobilom „ford fijesta“ pregazio njegov dve godine stariji brat!

Bizarna nesreća desila se u beogradskom naselju Borča na Pančevačkom putu, u dvorištu porodice dvojice dečaka. Otac povređene bebe i dvogodišnjaka koji je tokom igre slučajno pokrenuo auto i umalo ubio majku i mlađeg brata kaže za Kurir da je u nedelju spavao kada ga je iz sna prenula galama.

Zapomaganje i plač

– Čuo sam plač deteta i zapomaganje žene. Skočio sam iz kreveta i izašao u dvorište. Imao sam šta i da vidim! Beba, sin od dva meseca, zacenio se od plača, bio je na zemlji, a žena je dopola bila ispod auta. Odmah sam s komšijama podigao auto i nekako smo uspeli da je izvučemo – priča šokirani M. B. (30).

On dodaje da je njegov stariji sin slučajno pokrenuo „ford“. – Dete se igralo u kolima koja su bila parkirana u dvorištu. Ključ je, nažalost, ostao u bravi i on je okretao ključ u igri. Nekako je uspeo da zavergla i pokrene kola, koja su pošla napred metar-dva i pokosila moju ženu sa bebicom u naručju. Od udarca dete joj je ispalo iz ruku i palo je pored kola, a žena je završila ispod auta. Srećom, pa auto nije toliko nizak, inače ne smem ni da pomislim kako bi se sve ovo završilo – kaže M. B. i dodaje da je žena prošla s lakšim povredama, dok bebica ima nagnječenje mozga i trenutno je u bolnici. – Odmah se videla povreda na glavi, ali verujem da će se moj sin oporaviti. Kako je moglo da bude, opet je sve dobro prošlo – kaže uznemireni otac.

On dodaje da se njegov sin, koji je pregazio majku i brata, veoma potresao. – On je van sebe, ne za šta ga je snašlo. Stalno plače, iako je toliko mali, kao da je svestan šta je uradio. Žao mi je i žene i bebe, ali i njega. On stvarno nije znao šta će se desiti, a što je najgore, ni ja nisam očekivao da dete od dve godine može da pokrene auto, koji inače i nije u voznom stanju – priča M. B.

Nije u voznom stanju

Naš sagovornik kaže da je „ford fijestu“ kupio pre samo mesec dana. – Čovek od koga sam ga uzeo mi je rekao da nema akumulator, a ja nisam ni proveravao. Auto nije u voznom stanju uopšte, dovukli smo ga u dvorište. Tek je trebalo da ga sređujem – priča on dok pokazuje automobil koji liči na olupinu.

Ova porodica, pored bebe i dvogodišnjaka, ima još četvoro dece.

Izvor: Kurir.rs

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *