Dragi čitaoci, ovo je Marko Stojanović, rođen je 1995. godine, visok je 166cm, a težak 84kg, trenira punih 8 godina. Višestruki je Državni šampion u Men’s Physique kategoriji,a ujedno i višestruki balkanski šampion. Diplomirani profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja,kao i zvanični IFBB trener. Osvajač je brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima, pa smo odlučili da mu postavimo nekoliko pitanja kako bismo ovog mladog i uspešnog momka preporučili članovima portala, prvenstveno mlađoj publici kao nekoga na koga treba da se ugledaju.
Kako saznajemo dobio je ponudu velikog lanca najboljih teretana u Kuvajtu!

https://www.instagram.com/p/B5ijQk3H1Qh/
Instagram: markostojanoviccc

Kada smo mu postavili pitanje za ishranu?

Kazao je: “Većina ljudi pravi najviše grešaka iz razloga što nemaju plan i cilj. Da li se radi o masi ili definiciji uvek treba da postoji neki plan koji treba da se prati. Treba voditi računa bukvalno o svemu i stvoriti sliku koliko (uhljenih hidarata, proteina, masti i kcal je potrebno za željeni cilj). Bitno je odreći se nekih stvari koje pružaju zadovoljstvo da bi se postigli određeni rezultati.”

Kada smo mu postavili pitanje za trening?

Kazao je: “Većina njih greši zato sto forsiraju velike kilaže sa kojima ne mogu da manipulišu. Ja se ne baziram na velikim kilažama. Više se trudim da osetim mišić koji radim, da stvorim dovoljnu kontrakciju koju će sam mišić stimulisati da raste,bez angažovanja drugih mišića. Treba misliti na mišić, a ne na kilažu i svaka vežba se može izvesti na pravi način.”

Kada smo mu postavili pitanje na šta si fokusiran najviše?

Kazao je: “Stvorio sam svoj princip treninga, ne gledam druge i iskusnije vežbače. Dijetu baziram po sebi, nikad nagle promene nego stvaram određene navike i gledam da mi to uđe u rutinu,a ne u obavezu. Takođe, često ima zabluda o genetici. Moje misljenje je da genetika igra ulogu,ali ne u toj meri da je presudna. Naporan rad je ono što zasniva uspeh.

https://www.instagram.com/p/B6Dxm0cnc0T/
Instagram: markostojanoviccc

Kada smo mu postavili pitanje koji su mu glavni ciljevi za dalje napredovanje i poruka početnicima?

Kazao je: “Glavni cilj je odlazak u Kuvajt i razvijanje sebe kao trenera i bodibildera. Mnogi od početnika krenu nekoliko meseci i kada telo krene da se razvija jednostavno stanu i prave ogromne pauze. Nikada ne treba prestati sa vežbanjem i bavljenjem sporta, sve dok povreda ili neki drugi tip ne uzrokuje samu pauzu. Stvorite cilj i krenite ka ostvarivanju istog.”

Marka možete zapratiti na instagram profilu markostojanoviccc .

https://www.instagram.com/p/CBSaucknNIW/
Instagram: markostojanoviccc

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.