Kako se lekari ophode prema hitnom slučaju pacijentkinje od 11 godina?

U subotu, 30. oktobra 2021. godine, Lana Đorđević je dobila prvi epileptički napad i primljena je na Dečju internu kliniku u Nišu. Uključili su joj testiran kiseonik i poslali su je u Novi klinički centar na odeljenje za neurohirurgiju.

Doktori su se pobunili u vezi pacijenta, saopštavajući majci da je pacijentkinja dobro i da mogu da idu kući.

Njen brat, Marko Đorđević saopštava neprijatnosti koje su usledile.

Moja majka moli doktore da je ostave na odeljenju, oni odgovaraju da nije njihov pacijent, da se ne vodi u dečiju kliniku. Sestra je u invalidskim kolicima i nije pokretno. Moja majka moli doktore da zovu dečju kliniku da vide da li mogu da je prime na odeljenju i naravno dečja klinika odbija da je primi. Dolazi još jedan neurohirurg i moja majka je zamolila da se oni brinu o detetu. Doktor je odmah preuzeo brigu o detetu i uključio terapiju.

U utorak su odlučuili da nas pošalju u Beograd, kod dr Baščarevića na kontrolu, te su sestru i majku sutradan prebacili tamo. Doktori su joj tamo dali terapiju i tokom noći je imala još jedan epileptički napad.

Dete je intubirano i stavljeno na respirator. Sledećeg dana, u podne, dete se probudilo i dr Baščarević je odlučio da dete vrati u Niš.

Marko dalje navodi još jednu neprijatnu situaciju:

Majka je molila da ostane dok se stabilizuje njeno zdravstveno stanje. Doktor je odbio njen zahtev, ne želeći da je zadrži do kraja vikenda, a ujedno se sa mojom majkom dogovaraju da je zakazao termin u Nišu na neurohirurgiji i da hitna pomoć iz Niša kreće u 14 časova. Hitna pomoć stigla je u Beograd u 18 časova i sestru su skinuli sa respiratora, stavili je na kiseonik i krenuli smo za Niš.

Na pola puta se stanje deteta pogoršava i detetu se javlja otok. Lekari vrše reanimaciju deteta na putu do Niša. Na žalost, dete opet dobija epileptički napad, gde je ponovljena reanimacija.

Anesteziolog koji je bio sa detetom pozvao je dečju ambulantu da sačeka dete i kaže šta se desilo. Neverovatno, ali ODBILI SU prijem i poslali ih u Urgentni centar. Pozvali su hitnu pomoć da lekari siđu i pomognu detetu. Dolazi lekar u kliničkom pogonu, a takođe dolazi i lekar na odeljenje intenzivne nege i ne želi da pomogne detetu, već ih ponovo vraća u dečju ambulantu.

Došao je takođe, neurohirurg i rekao je da Vesna Nikolov ne želi da primi dete, jer nije njihov pacijent.

Marko nam je tužno i u suzama nastavio tok događaja:

Vraćamo se na dečje odeljenje odakle odvode moju sestru na odeljenje intenzivne nege gde je i primaju. Plućno tkivo moje sestre je puklo tokom prevoza.

Foto: Privatna arhiva

Niški lekari tvrde da njihove kolege iz Beograda nisu smeli dete, koje je intubirano,da skinu sa respiratora i pošalju u Niš, jer je put do Niša veoma dug za takvog pacijenta.

Marko naglašava problem u zdravstvu rečima:

Dragi prijatelji, podelite ovaj post da ljudi vide kako se ponašaju pojedini lekari!

Saznajte najnovije informacije na Top Klik društvenim mrežama: https://www.facebook.com/topklik.rs

By E.P.

4 thoughts on “LEKARI, ZAR OVAKO LEČITE NAŠU DECU? STRUKA MORA DA REAGUJE! (FOTO)”
  1. Ovakvih slučaja ima koliko hoćeš, a ni jedan ne dođe do medija. Mog oca su vraćali kući koji je preko noći izgubio moć govora i koordinacije i niko nije hteo da ga ostavi i proveri! Isto u Nišu! Ispostavilo se da je imao jezivu upalu i za dlaku izbegao smrt boreći se mesec dana na intenzivnoj, ali tek kad sam našla debelu vezu, jer pre toga su ga slali kući da jede supu i da se javi za 10 dana. Ovaj slučaj je još gori jer je dete u pitanju! Ništa se neće promeniti dok neko ne odgovara za ovakve postupke, jer savesti i etike očigledno svakako nema.

  2. Govna smrdljiva ovo dete je moglo da prezivi.Za ovo dete je bilo leka ali ste je odbacili.Celu bolnicu bi digli na noge da je lekarsko dete ili nekog imucnog gradjanina.Ovako ste lekari vi koji ste ovo dete videli a slali od jednog do drugog vi i ubili.Sutra ce mozda to biti bas vase dete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *