Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji nove fabrike kompanije Nestle u Beogradu.

Zaposleni su upoznali predsednika Vučića sa trenutnom proizvodnjom.

“Uvek bih pre kupio senf C ili majonez C nego Tomi. Bog će znati da ga proizvodi ista fabrika”, našalio se predsednik za zaposlenima.

Od 400 Nestle fabrika, baš ova u Beogradu je izabrana za dalje širenje, konstatovali su Vučićevi domaćini.

Iz fabrike su rekli da proizvode ukupno 6000 tona majoneza i raznih sosova godišnje.

Predsednik se redom pozdravljao sa radnicima, svima poželeo dobro zdravlje i sreću.

“Lepo izgleda sve ovde. Veoma lepo ste ovo odradili. Veoma sam ponosan što sve ovo pravimo ovde”, konstatovao je predsednik.

Vučić je zatim ušao u deo koji predstavlja, kako kažu zaposleni, “srce proizvodnje majoneza”.

“Pre bih kupio Začin C nego vegetu, jer kupujem domaće”, nastavio je predsednik, a rečeno mu je da se u ovoj fabrici proizvodi 4000 tona ovog začina godišnje.

Posle obilaska postrojenja, Vučić je krenuo u obilazak nove fabrike.

Govoreći o proizvodima “analognim mesu”, Vučić je nastavio u šaljivom tonu i nasmejao sve prisutne.

“Ma ne bih ja to menjao”…

“Potpisali smo bezbroj ugovora za izgradnju puteva i drugih infrastrukurnih projekata, srećom, sve pre ove krize”, predočio je predsednik.

“Ova nova fabrika je na idealnom mestu”, konstatuje Vučić.

“Ekselencijo, mi imamo Tanju i Marijanu, što ne možete da nađete u drugim zemljama”, obratio se predsednik ambasadoru Švajcarske apostrofirajući energiju sagovornica.

Obilazeći deo fabrike koji je namenjen za proizvodnju vegan hrane, Vučić je izjavio kako moramo više voditi računa o takvim ljudima, kao i da lično nije znao da postoji puno takvih osoba koje imaju drugačiji pristup životu.

“Nedavno sam razgovarao sa jednom devojkom koja je bila iznenađena što ja jedem meso, a ja sam bio šokiran njenom ostrašnošću što je veganka”, kazao je predsednik nakon što su u fabrici naveli da se bave proizvodnjom i veganskih namirnica.

“Shvatio sam da ćemo morati da vodimo još više računa o takvim ljudima. Ja nisam znao da postoji toliko ljudi, ljudi koji to doživljavaju kao drugačiji pristup životu”, kazao je Vučić.

Iz fabrike su naveli da očekuju da će radovi biti gotovi do jula.

“Izgradili smo veliki broj puteva u Srbiji a izvođači koji sad rade žure da što pre završe sa radovima kako im ne bi skočile cene. Kad budemo otvorili auto-put Surčin-Beograd sad u oktobru, radnicima ove fabrike će biti mnogo lakše”, nadovezao se predsednik.

Izvor: Kurir.rs

By S.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *