Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/topinflurs/topklik.rs/wp-content/plugins/wp-forecast/wp-forecast.php on line 131
PRESUDA: Srbin izbo pijanog Eritrejca. Koliko će morati da robija? - TopKlik

UBISTVO NA PLESNOM PODIJUMU U ŠVAJCARSKOJ! Srbin izbo pijanog Eritrejca, evo koliko će morati da robija.

Državljanin Srbije (41), optužen za ubistvo državljanina Eritreje u “Loko baru” u Lucernu u Švajcarskoj, osuđen je na devet godina zatvora, prenosi portal 20min.ch.

Kako portal navodi, ubistvo se dogodilo 2017. godine, a tužilaštvo je zatražilo da Srbin bude osuđen na 11 godina, a proteran iz Švajcarske na 12 godina.

– Savezni vrhovni sud potvrdio je kaznu Kantonalnog suda za ubistvo i presuda je sada pravnosnažna – prenose mediji i nastavljaju:

– Državljanin Srbije, u novembru 2017. godine ostao je u baru kako bi pomogao konobarici da zatvori lokal, međutim, u kafiću se pojavio Eritrejac (34) koji je bio pijan i nije želeo da izađe iz bara. Počeli su da se svađaju i tuku, a na kraju je Eritrejac stao na podijum za igru i izazivao Srbina – piše portal.

Mladić je došao do podijuma i tu je situacija eskalirala.

– Srbin je potegao nož dugačak 12 centimetara i ubo Eritrejca u vrat. Mladić je iskrvario nasmrt, a državljanin Srbije je odmah pobegao. Uhapšen je za manje od 24 sata -navode švajcarski mediji.

Krivični sud u Lucernu još 2020. osudio je Srbina za ubistvo s umišljajem i kršenje zakona o oružju i drogi. Osuđen je na kaznu od 9 godina i 14 dana, ali se odbrana, koja je tražila oslobađanje, žalila na ovu presudu.

– Kantonalni sud u Lucernu došao je do zaključka da osuđenik nož nije koristio za odbranu. On je dobrovoljno krenuo ka podijumu i pristao na tuču. Eritrejac, kako je utvrđeno, nije imao oružje, te je upotreba noža bila nesrazmerna. Ovu odluku potvrdio je Savezni vrhovni sud – navode oni.

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *