hranitelji monstrumi

Sudbina dvanaestogodišnje devojčice koju je hranitelj iz Sremske Mitrovice primoravao na intimne odnose dok je bila zbrinuta kod njega, nažalost, nije izolovani slučaj. Da pojedini hranitelji tako plemenit čin koriste kao paravan za ispunjenje svojih suludih i bolesnih želja, videli smo do sada više puta u Srbiji.

J. D. (59) iz Sremske Mitrovice kojeg je supruga prijavila da je zlostavljao dvanaestogodišnjakinju koja je bila kod njih u privremenoj hraniteljskoj porodici, saslušan je u tužilaštvu i sada se nalazi u pritvoru koji mu određen.

Devojčica se u tom domu nalazila od početka godine, a zločin je policiji prijavila nevenčana supruga J. D, pošto je od oca čula da mu se devojčica poverila da je J. D. primorava na odnose. U razgovoru koji je obavljen uz prisustvo socijalnog radnika, devojčica je ispričala da je sa J. D. imala između sedam i 10 odnosa od početka godine.

Njemu se na teret stavlja krivično delo obljuba zloupotrebom položaja i on je odmah sproveden u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici. Na saslušanju se branio ćutanjem.

Odmah nakon što se saznalo za slučaj nadzor nad detetom je preuzeo Centar za socijalni rad u Pančevu i dete se sada nalazi na sigurnom.

Zlostavljao štićenicu 10 godina

Sličnu sudbinu doživelo je dete koje je bilo zbrinuto u hraniteljskoj porodici u Šidu. Naime, ova devojčica zlostavljana je čak 10 godina od strane hranitelja M. M. protiv kog se još uvek vodi ponovljeni postupak.

– Nju je kada je imala samo šest godina Centar za socijalni rad smestio u porodicu M. M. Godinu dana pošto je došla kod njega, kada je imala između sedam i osam godina, on je počeo da je zlostavlja – ispričao je izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

– On ju jei na najgori mogući način terao da zadovoljava njegove polne nagone – objasnio je tada naš sagovornik. Agonija u kojoj je živela devojčica prestala je tek poslednjeg dana 2018. godine. Ona je tada, nakon što je postala punoletna, smogla snage da ispriča kroz šta je sve prolazila.

Prema nezvaničnim informacijama, žena koja je saslušana u istrazi bila je jedna od retkih kojoj se devojčica poverila o zlostavljanju, a prema onome što je svedokinja rekla tužiocu, može se zaključiti da je devojčica preživela pakao.

– Svedokinja se inače bavi humanitarnim radom u Šidu, konkretno pomaganjem žrtvama zlostavljanja ove vrste. Oštećena joj se obratila kada je definitivno odlučila da više ne želi da trpi zlostavljanje. Između ostalog, rekla joj je i da ju je staratelj od najranijeg detinjstva terao da ga dodiruje po polnom organu. “Sve dobre devojčice to rade”, govorio joj je, a kao “nagradu” nakon zlostavljanja uvek joj je kupovao igračku – kazao je naš izvor iz istrage.

S godinama, kako je devojčica postajala svesna užasa u kom živi, “podmićivanje” igračkama zamenjeno je otvorenim pretnjama, a hranitelj joj je pretio da nikome ne sme da priča šta se događa između njihova četiri zida.

Istraga protiv M. M. vraćena je na početak pošto je sud odbio nagodbu koju je sa pedofilom sklopilo tužilaštvo, a u kojoj je okrivljeni priznao krivicu u zamenu za skandaloznu kaznu: godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom.

Hraniteljska porodica predvodila biznis sa prostitucijom

Pre nego što je policija prikupila dovoljno dokaza da upadne u kuću porodice Nikolić u Mirijevu, niko nije mogao ni da posumnja kakav se užas krije iza nakićenih vrata njihove nedovršene vile.

Članovi porodice Nikolić, otac Goran, majka Jasmina, njihovo dvoje dece Kristina i Miroljub i rođak Demir Bajarami uhapšeni su, a kasnije su i priznali, zbog sumnje da su punih deset meseci, od sredine avgusta 2018. godine do sredine maja 2019. godine, na teritoriji Beograda organizovali kriminalnu grupu, a kao žrtvu koristili su devojku koju su terali da se bavi prostitucijom.

U drugoj akciji i takođe zbog podvođenja devojaka uhapšen je Zoran Nikolić, Goranov rođeni brat. Ispostavilo se da je nesrećnica najpre bila u Zoranovom domu, ali da se zaljubila u Miroljuba, Goranovog brata i misleći da će sa njim imati vezu, preselila se u kuću u Mirijevu, ni ne sluteći šta je čeka.

Nikoliću su devojku mučili, drogirali, tukli, pretili joj, iznajmljivali su je na sat tako da je svaki član porodice imao unapred određenu ulogu u tom poslu. Njene fotografije objavljivali su na internetu uz broj telefona i cenu, a zainteresovani klijenti su se javljali Kristini koja se predstavljala kao devojka sa fotografije. Zatim bi je muški članovi porodice odvozili na dogovorena mesta.

Međutim, ispostavilo se da to nije ono najgore o ovoj porodici. Sve vreme dok su Goran i Jasmina maltretirali nesrećnu devojku, u njihovoj kući se nalazilo maloletno dete na hraniteljskom smeštaju!

– U porodici supružnika J. N i G. N. se nalazilo dete na hraniteljskom smeštaju, koje je nakon hapšenja hranitelja, dana 15.5.2019. godine, neodložnom intervencijom dežurnog stručnog radnika Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu privremeno smešteno u ustanovu socijalne zaštite, do izbora adekvatne hraniteljske porodice – rekli su za “Blic” iz Ministarstva za rad.

Izvor: Blic

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *