Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/topinflurs/topklik.rs/wp-content/plugins/wp-forecast/wp-forecast.php on line 131
Migranti se švercovali u čamcu, pa se prevrnuli u Dunav! Ima mrtvih. - TopKlik
Migranti se švercovali u čamcu!

Pandemija nije zaustavila migrantе, incident je pokazao da je netačna informacija da su svi migranti zatvoreni u kampovima, ima dosta onih koji se slobodno šetaju Srbijom. Proteklih meseci došlo je do lažnih vesti kako bi se zataškavali problemi sa migrantima, a Komesarijat ponovo nije preuzeo odgovornost za incident.  

Jedna osoba je poginula, a osam osoba se vode kao nestale nakon što se na Dunavu, na granici sa Srbijom i Rumunijom prevrnuo čamac.

Prema izjavi rumunske policije, čamac se prevrnuo u noći između četvrtka i petka, nakon što su migranti napustili Srbiju, i to kada su putnici ustali, jer je voda počela da prodire u čamac, prenosi „lavanguardia“.

Šesnaest migranata iz raznih zemalja i dvojica osumnjičena za trgovinu ljudima, građani Republike Srbije, bili su na tom čamcu, kako prenose rumunski mediji.

Spaseni su četvorica Sirijaca, dvojica Iračana, Jermen, Palestinac i Srbin, pre nego što je otkriveno da je jedan od putnika, takođe iz Sirije, mrtav.

Izvor: Blic

By E.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *