Viši sud u Zrenjaninu je, nakon održanog glavnog pretresa, Divni M. (24) iz Bečeja okrivljenoj da je ubila majku Danicu M.(58), izrekao meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, rečeno je u ovom sudu, prenosi Dnevnik.

Ova mera će se sprovoditi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a na svakih devet meseci će se kontrolisati stanje okrivljene, navedeno je u presudi koja je objavljena u ponedeljak.

Divna M. je optužena da je u januaru prošle godine, u porodičnoj kući u Bečeju, ubila majku Danicu. Nakon što se posvađala sa majkom, ćerka ju je fizički napala i više puta je pesnicama udarila po glavi i stezala oko vrata.

Usled povreda, napadnuta žena je preminula na licu mesta. Divna je potom majku izvukla iz sobe i bacila u šaht pored kuće, zatrpala peskom, ciglama i granjem. Leš je tamo pronađen 16. marta. Okrivljena se od tog dana nalazi u pritvoru, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu.

Zločin je otkriven nakon što je Daničina starija kćerka prijavila policiji nestanak majke 1. marta. Ona je oglašavala nestanak majke i na društvenim mrežama i u lokalnim medijima.

– Moja majka je nestala pre mesec i više dana. Od tada joj se gubi svaki trag, niko je nije ni video, niti se čuo sa njom. Njen mobilni telefon već nedeljama nije dostupan – pisala je tada starija kćerka.

Pripadnici MUP-a su se odmah nakon prijave nestanka dali u potragu

– Policija je već neko vreme tragala za Danicom jer je njena starija kćerka, koja živi u Leskovcu, prijavila da ne može da stupi u kontakt s majkom i da joj se već duže vreme ne javlja. Zbog te prijave policija se i raspitivala po komšiluku da li je neko video Danicu. Nikome od nas nije palo na pamet da je Divna mogla da počini ovakav zločin – kazao je nakon otkrivanja leša jedan meštanin Bečeja.

Viši sud je uoči početka glavnog pretresa od zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva zaprimio predlog za izricanje mere bezbednosti protiv okrivljene Divne M., zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično delo ubistva. Ova mera odnosi se na obavezno psihijatrijsko lečenje okrivljenje i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, a sud ju je na kraju i prihvatio.

Izvor: Kurir.rs/Telegraf

By S.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *