Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/topinflurs/topklik.rs/wp-content/plugins/wp-forecast/wp-forecast.php on line 131
KAKO JE DOŠLO DO SMRTI? DROGA STIŽE IZ BRAZILA! - TopKlik

Mornar Dragan Panić (51) iz Omoljice kod Pančeva pronađen s prerezanim grkljanom na teretnjaku koji je iz Brazila u italijansku luku Đenova. Brod je prevozio kafu, a među njom je bila sakriveno 450 kg droge.

Prijatelji i porodica mornara koji je nađen mrtav na brodu punom kokaina sigurni su da on nije izvršio samoubistvo i da je žrtva zločina.

Nikola Antić, iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, istakao je da su trenutne informacije jako šture, ali tvrdi da su male šanse da je došlo do samoubistva.

– Ove informacije su jako šture. U medijima kažu da je čovek izvršio samoubistvo odnosno da je sam sebi prerezao grkljan. Ja ne znam za takve slučajeve. Sa druge strane postoje dve te karotidne arterije koje hrane mozak sa kiseonikom i čovek bi mogao da ih preseče i tako umre, čak ne bi ni bilo toliko bolno. Ali ja ne znam da li je takav slučaj zabeležen u istoriji kriminalogije. A sad šta se tačno desilo, moguće je da čovek video nešto što nije trebalo ili je možda odbio nešto što nije hteo da radi i zato je kažnjen kao nezgodan svedok, to još ne znamo – rekao je Antić.

Advokat Akeksandar Radivojević naveo je da će se sve saznati kada se obdukcija reši.

– Forenzički će biti utvrđeno da li je to samoubistvo ili ne. Drugačiji su rezovi, jedan je način ako se svojom rukom radi ili ne. Posle obdukcije će biti mnogo jasnije. Imate i druge činjenice, da li je kontenjer bio zaključan spolja ili iznutra, da li ima tragova druge vrste i sve se to analizira trenutno – rekao je advokat.

Advokat je istakao da država Italija mora doneti rešenje da li se radi o ubistvu ili o samoubistvu i da se to neće zataškati zbog količine droge.

– Postoje procedure koje moraju da se ispoštuje. Ako vi pronađete leš, morate ustanoviti na koji je način došlo do gubitka života. Naravno pitanje je zainteresovanosti i da li će se ići do detalja – naveo je advokat.

Dodao je da porodica ima prava da učestvuje u postupku i čak i da ga nastavi ako joj se ne sviđa konačan ishod.

– Porodica kao oštećeni imaju pravo da učestvuju u celom postupku, da prate šta će se dogoditi i pod određenim uslovima da preuzmu gonjenje i angažuju svoje veštake ako smatraju da je došlo do toga. Ti troškovi su veliki i pitanje je da li će porodica biti u mogućnosti da ide tako daleko. Mada treba prepustiti državi da donese prvu odluku – istakao je advokat.

Antić je naveo pitanja koja se ne postavljaju i tvrdi da bi na njih morali da damo odgovor.

– Nigde nismo videli ko je vlasnik broda, niti čija je to firma na kojoj smo videli toliku količinu droge. Ta droga dolazi iz brazila, što se poprilično odudara od droge iz Kolumbije koja se obično prenosi. Postavlja se pitanje da li su novi igrači na sceni. Mislim da ne bi samo porodica trebala da se zanima za tog čoveka, već i država – rekao je Antić.

Izvor: Kurir.rs

By S.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *