Tadašnji šef Kancelarije za KiM Đurić ispričao je kako je Ramuš Haradinaj u junu 1999. odveo u hotelsku sobu i lično tukao i silovao maloletnu Albanku, a potom dozvolio da je posle njega čitavih 40 sati siluju i drugi pripadnici OVK

BEOGRAD – Marko Đurić, aktuelni ambasador Srbije u SAD, pre pet godina je kao tadašnji šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u obraćanju javnosti u Srbiji otkrio detalje zverstava koje su počinili Haradinaj i zločinačka OVK (UČK).

Naime, Đurić je tada ukazao na zverske zločine koje su činili lično Ramuš Haradinaj i njegova OVK – zlostavljanje i mučenje logoraša Albanaca u pokušaju da od njih iznude priznanje da su sarađivali sa Srbima, silovanje maloletne devojke Albanke i ubistvo dvonedeljne bebe u kolevci kojoj je odsečena glava.

Pozivajući se na zahteve Srbije iz optužnice protiv Haradinaja i na dokumentovana kazivanja svedoka, Đurić je tada ispričao kako je Ramuš Haradinaj u junu 1999. odveo u hotelsku sobu i lično tukao i silovao maloletnu Albanku, a potom dozvolio da je posle njega čitavih 40 sati siluju i drugi pripadnici OVK.

Jedan od pripadnika OVK ga je upitao: Šta ima za ručak?, na šta mu muškarac odgovara: Ima prazan pasulj. Drugi pripadnik OVK opet ga je upitao: Nema ni govedine, ni ovčetine?, a muškarac mu odgovara: Nema mesa.

Onda je izvukao pištolj iz pojasa i ispalio dva hica u dvonedeljnu bebu u kolevci, potom prišao, odsekao joj glavu i njenom ocu rekao: Eto, sad imaš meso za pasulj…

Izvor: Kurir.rs

By S.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *